DANCING ON YOUR GRAVE

Bert hield van gezelligheid. Daarom zullen wij dansen en zingen. Oude wonden zullen niet open gehaald worden. Onze emoties zullen wij beheersen. Geheimen blijven veilig onder het tapijt geschoven. Tranen zullen niet vloeien.

Charlotte en Eveline hebben elkaar jaren niet gezien wanneer ze bijeen komen op de begrafenis van hun vader. In een intieme setting leiden ze samen de rouwende gasten door de ceremonie. ‘Dancing on your grave’ is een familiedrama met komische elementen. Een voorstelling waarin oud verdriet, schone schijn en humor op pijnlijke momenten de ingrediënten vormen voor een onontkoombare strijd tussen twee zussen.

‘He said “you must dance on my grave”.
So we’re not going to let our heads hang.
We will turn this into one big party, just like Bert would have wanted it.’


In Casablanca, Marokko won Dancing on your grave in september 2011 op het  Festival International de Theatre Universitaire Casablanca de prijzen voor ‘Beste spel’ en voor Beste regie’. In januari 2012 werd de voorstelling geprogrammeerd voor het Musho Festival in Durban, Zuid-Afrika. De officiële Nederlandse premiere vond plaats op het Amsterdam Fringe Festival in september 2012 en tourden daarna langs verschillende theaters in Nederland.


Cast & Crew


Spel: Denise Lukkenaer, Malou van Sluis
Regie: Ferry Spigt | Tekst: Simon Weeda
Foto: Igor Corbeau

www.tgthelocals.com