Malou

Malou maakt intieme, eigenzinnige, beeldende en fantasierijke voorstellingen waarbij het publiek dicht op de huid van de spelers zit. Malou maakt en speelt voor kleine en grote mensen.

       “Malou kan als geen ander met weinig woorden, middelen en mooie bewegingen de kinderen meenemen op een wonderlijke reis. [..] Haar voorstellingen zijn inhoudelijk sterk en hebben een hoge spelkwaliteit.”
Ingrid Wolff – artistiek directeur Festival 2 Turven Hoog

In 2011 studeerde Malou af als theatermaakster aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.  Zij speelde en maakte o.a. voor theaterfestival de Parade, Over het IJ festival, Festival 2 Turven Hoog en het Nederlands Theater Festival Jong. Malou speelde met haar voorstellingen in Marokko, Zuid-Afrika, China en Egypte.

Onder haar eigen naam maakt Malou theater voor kleine mensen. Haar voorstelling VaarWel (2+) ging oktober 2017 in premiere en kreeg ★★★★★ van de theaterkrant. Ook won de voorstelling de juryprijs van het SpekkenFestival in Gent. VaarWel is te zien in theaters in Nederland en België en vloog dit jaar naar Egypte om daar op het Hakawy International Arts Festival for children te spelen.

Op dit moment werkt Malou in co-productie met Vanaf 2 producties en Garage TDI aan de 2+ voorstelling Alles leuk en aardig.

Naast Malou haar jeugdtheater-werk maakt zij samen met haar collectief Als de Beren Komen voorstellingen op bijzondere locaties met nieuw geschreven stukken. Zo speelde zij  de voorstelling DAK op het dak van het Apollo Hotel in Utrecht en maakte ze de voorstelling FLAT in een voormalig verzorgingstehuis.