Publieksreacties VaarWel

04-09-2017 Theaterhuis de Berenkuil Utrecht
Hallo Malou, ik wilde je graag complementeren met een prachtvoorstelling gisteren in de Berenkuil! Mijn zoontje (2,5) spreekt er de hele tijd over en mijn vriendin en ik vonden het ontroerend mooi. Heel veel succes en groet, Sander


04-07-2017 
Vaarweldig!
Het begon al spannend… we hadden de opdracht gekregen om op blote voeten bij de voorstelling te arriveren.  Zouden ze echt de zee hebben meegenomen en zouden we natte voeten krijgen?
Bij binnenkomst in de zaal keken we onze ogen uit. Een heel groot doek, dat viel op. En ook instrumenten, die we nog nooit hadden gezien. En een hij en een zij. Hij en zij maakten muziek met water en een opneemapparaat, die niet alleen hun eigen stemmen liet herhalen, maar ook de kreten van vreugde en verbazing van de peuters. Verwondering in de ogen van één van onze peuters, toen hij zijn eigen stem terug hoorde. En een trotse mama twee rijen achter hem. Er gebeurde zoveel in de voorstelling. Zoveel te zien en te horen. Een stok werd een mast en twee handen een zeemeeuw. En de taal was, net als bij een goed prentenboek, niet te veel, af en toe een regel of twee. Daarna spraken de beelden en de geluiden weer voor zichzelf.
We waren even helemaal niet meer op het peutercentrum, maar aan zee. En aan het einde zelfs even in de zee. Vaarwel heeft ons letterlijk ondergedompeld in een zee van spel, emoties, schoonheid, creativiteit en verwondering. En eigenlijk kijken we stiekem alweer uit naar het volgende verhaal dat zal worden uitgespeeld (volgend jaar weer?). Het zijn echte parels.

Heel veel plezier nog met de voorstelling en hopelijk tot ziens!

Met vriendelijke groet,

Evelien Ruarus
Peutercentrum Kaleidoskoop Afrikalaan Utrecht
(Kanaleneiland)